HÍREINK
Mit jelent a szállítmányozás és a fuvarozás?
A hétköznapok során gyakran összekeverjük a szállítmányozás és a fuvarozás kifejezéseket. Valójában azonban jelentős különbség van a két típusú szolgáltatás között.

A hétköznapok során gyakran összekeverjük a szállítmányozás és a fuvarozás kifejezéseket. Valójában azonban jelentős különbség van a két típusú szolgáltatás között.

Szállítmányozás jelentése

A szállítmányozás egy összefoglaló kifejezés minden olyan tevékenységre, ami az árutovábbítás folyamatának megszervezését érinti. A szállítmányozó szolgáltatás célja mindig az, hogy az áru a lehető legalacsonyabb költséggel, a megrendelő által meghatározott határidőt betartva, biztonságosan eljusson a célállomásra. A szállítmányozás így a logisztika egyik ága, részterülete.

Fuvarozás jelentése

A fuvarozás szó ellentétben a szállítmányozással az a művelet, amelyet az áru mozgatása érdekében végzünk el. Ez az a tevékenység, ami akkor kezdődik, amikor felvesszük az árut a kezdőponton (általában a gyárban, üzemben vagy raktárban), majd elszállítjuk az ügyfél által meghatározott célállomásra. A fuvarozás több módon történhet, a legismertebbek a közúti fuvarozás, vízi (folyami vagy tengeri) fuvarozás, légi úton történő szállítás és a vasúti fuvarozás.

A Boszkamion Szállítmányozási Kft. így képes nem csak fuvarozás szolgáltatásokat nyújtani, hanem részt vesz a szállítmányozás feladatokban is. Segítjük ügyfeleinket megoldani az áruszállítás során felmerülő minden problémát, például szükség esetén alvállalkozók bevonásával, vagy raktározási szolgáltatás igénybe vételével. Ügyfeleinkkel szorosan együttműködünk és arra törekszünk, hogy a logisztika feladatok minél nagyobb részét levegyük a vállukról. Így biztosítjuk azt, hogy minden vállalkozás a legfontosabb feladataival foglalkozzon, mi pedig szakértő segítségként jelenjünk meg ügyfeleink üzleti életében.

Kapcsolódó bejegyzések